Неділя, 19.05.2024, 09:20
Вітаю Вас Гість | RSS

Мусіївський ЗЗСО І-ІІІ ступенів

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Листопад » 1 » Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек в Мусіївському НВК
12:29
Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек в Мусіївському НВК

У шкільній бібліотеці пройшла презентація постійно діючої виставки  «Україна – свята земля серпанку і калини», де були представлені книги під різними рубриками.

Козаччина стала однією з найяскравіших сторінок української історії. Чому Запорізька Січ називалася Запорізькою? Хто такі козаки? Що значить слово «Січ»? Про все це та ще багато цікавого дізналися учні, гортаючи книги, представлені на виставці у рубриці «Імена та символи українського козацтва».  Діти здійснили цікаву подорож історичними стежками нашої країни, дізналися багато цікавого про те, як жили і боролися за свободу козаки.

Діти мандрували по сторінках історії Другої світової війни (рубрика «Луганщина пам’ятає своїх героїв»), згадували подвиги, відвагу та мужність чоловіків, жінок та дітей, які боролися за свободу українського народу. В рубриці «В пам’яті навічно. 1939-1945рр.»  юнаки та дівчата  переглянули фотоілюстрації та документи про війну.

На полиці рубрики «Луганщина – мій рідний край» учні познайомилися із історією Донбасу, поетами і письменниками області, видатними діячами культури та мистецтв.

Цікаво пройшов конкурс ілюстрацій до художніх творів національно-патріотичного спрямування серед учнів 5-8 класів під гаслом «Ми за мир». За допомогою олівців та фарб діти висловили свій погляд на ситуацію в Україні, своє бачення мирного життя, свої сподівання.

 Сьогоднішня ситуація в Україні не залишає байдужими її маленьких громадян. Для учнів 2-4 класів пройшли літературні читання творів під девізом «Прочитай книгу про козаків». Разом із бібліотекарем Коломієць Ларисою Іванівною діти пройшли стежками козацької слави.

Напередодні свята Покрови та Дня захисника України в школі пройшов захід «Моя Україна – колиска козацької волі».  Свято розпочалося лінійкою, на якій пролунали вірші та пісні про Україну, козаків, про людей військової справи, доблесті і честі.

Пам’ятаючи, що козаки були майстрами вигадування різноманітних забав і розваг, було запропоновано ігрову розважальну програму «Козацькі розваги» для учнів 5-11 класів. Захід провела Лазуренко О.І., заступник директора з виховної роботи.

28 жовтня пройшов День пам’яті «Нам жити та пам’ятати», присвячений 71-й річниці визволення України від фашистських загарбників. З цієї нагоди в бібліотеці була організована тематична викладка літератури, книжкова виставка на тему «Війна в фотодокументах та художній літературі».

Біля пам’ятника загиблим землякам у роки Великої Вітчизняної війни 1941-1945рр. та братської могили пройшло покладання квітів. Учні та вчителі виразили своє прагнення жити в мирній країні і мати щасливе майбутнє.

Переглядів: 412 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Наш фейсбук
Архів записів