Неділя, 19.05.2024, 10:53
Вітаю Вас Гість | RSS

Мусіївський ЗЗСО І-ІІІ ступенів

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Листопад » 16 » Наша мова – диво калинове
17:35
Наша мова – диво калинове

  Усе далі й далі час віддаляє нас від того дня, коли вперше Нестор (у народі його назвали Літописцем) почав писати  літопис. Але зацікавленість до тих подій не згасає й досі. Тому щороку по всій Україні  проходять заходи до Дня писемності та української мови, який святкується 9 листопада в День народження  великої людини – Нестора Літописця.

   У Мусіївському НВК теж вшанували пам’ять цього славетного чоловіка. Учитель української мови та літератури Курка Ірина Іванівна провела  «Марафон мовознавців» серед учнів 8 – 11 класів.

 На початку виховного заходу демонструвалася презентація «Наша мова – диво калинове». Усі присутні на  святі дізналися багато цікавого про історію Державного свята та Нестора Літописця, початок слов'янської писемності та про її творців — святих рівно-апостольних братів Кирила й Мефодія, перші друковані книги українською мовою, довгий і складний шлях розвитку української мови, її мелодійність та  місце рідної мови мови серед мов світу.

   Завжди в Україні були патріоти рідної землі, які не шкодували ні сил, ні власних коштів для підтримки українського слова. Одним із таких меценатів був  Петро Дмитрович Яцик. Про його внесок у розвиток української мови  присутні теж дізналися з презентації.

   Після перегляду розпочався «Марафон мовознавців». Змагалися дві збірні команди НВК

«Ерудити» й «Розумники». Кожна з команд повинна була дати відповіді на 42 питання з української мови. Щоб підняти бойовий дух та настрій  учасників змагання, всі гуртом заспівали пісню « Музика рідного дому».

     Марафон був напружений  і цікавий, бо кожна з команд намагалася  «добігти» до фінішу першою. Але перемогла дружба.

     Оцінювало змагання  вельмишановне журі в складі заступника директора з ВР Лазуренко Олени Іванівни та вчителя історії Пройдисвіт Альони Василівни.

     Закінчився захід врученням грамот командам.

     На святі панувала весела, доброзичлива атмосфера.  

Переглядів: 390 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Наш фейсбук
Архів записів