Неділя, 19.05.2024, 07:54
Вітаю Вас Гість | RSS

Мусіївський ЗЗСО І-ІІІ ступенів

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Червень » 29 » Відпочинок у таборі «Сонячна країна»
10:38
Відпочинок у таборі «Сонячна країна»

Ми йдемо щасливі,

ми йдемо веселі,

сонечко привітне

нам киває вслід.
Літній табір кличе
у свої оселі
діток галасливих
на смачний обід.

 

З 27.05.19 р. по 13.06.19 р. в Мусіївському НВК працював пришкільний табір відпочинку «Сонячна країна» на чолі з начальником табору Хрипко Іриною Петрівною, де оздоровилося 30 учнів 1-8, 10 класів. Ураховуючи вікові та індивідуальні особливості дітей,  учні були поділені на два загони: «Оба – на!» та « Смайли».

У таборі працювало 4 вихователі, 1 працівник їдальні, 1 прибиральник службових приміщень.

  Табір працював відповідно до затвердженого Статуту, розробленого на основі Положення про пришкільний табір.

З метою покращення та зміцнення фізичного та психологічного здоров’я дітей при складанні плану роботи табору враховувались уподобання школярів, можливості для розвитку творчого потенціалу, задоволення їх особистісних інтересів у процесі ігор та розваг.

Пріоритетним напрямком роботи табору була організація здорового способу життя дітей в умовах літнього відпочинку. Цьому сприяли:

 ефективне використання природних ресурсів (рухливі ігри на свіжому повітрі);

 збалансоване харчування ( наявність у щоденному раціоні свіжих овочів та фруктів);

 чітке дотримання санітарно-гігієнічних норм відпочинку дітей;

 формування навичок особистої гігієни;

 належна організація фізкультурно-оздоровчої роботи (спортивні змагання, рухливі ігри,  формування навичок безпечної поведінки);

 дотримання режиму дня.

Особлива увага приділялась також виховній роботі, зокрема, національно-патріотичному вихованню школярів. Це дало змогу ефективно спланувати виховну роботу та провести велику кількість заходів: гра «Веселі старти», конкурс моди «Ласкаво просимо у світське життя», «Веселий експрес», свято гумору «Цікава показуха», конкурс малюнків «Моя Україна», малюнків на асфальті, святковий концерт « Наша школа має таланти», спортивне свято « В гостях у Котигорошка»,  акція «Чарівні долоньки побажань друзям» (виготовлення плакату «Долоньки єднання»), тощо.

Кожен день у таборі розпочинався лінійкою, на якій оголошувався план роботи на день, підведення підсумків конкурсів та розваг, лунали назви і девізи загонів.

Працівники табору забезпечували необхідні умови для повноцінного, змістовного відпочинку дітей, розвитку їх творчих здібностей, розширенню їх світогляду, зміцненню здоров’я.

На урочистій лінійці, присвяченій закінченню табірної зміни, були нагороджені і відзначені найбільш активні учасники табору і переможці спортивних змагань.

Узагалі, життя у таборі дітям запам’ятається надовго, і вони неодноразово захочуть бути його активними учасниками. Бо кожен день життя табірної зміни допомагав дітям зрозуміти, що потрібно бути спритними і сміливими, дружніми і чесними, добрими і творчими.

 

Переглядів: 194 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Наш фейсбук
Архів записів