Неділя, 19.05.2024, 04:03
Вітаю Вас Гість | RSS

Мусіївський ЗЗСО І-ІІІ ступенів

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Лютий » 1 » Тиждень зарубіжної літератури та російської мови
11:13
Тиждень зарубіжної літератури та російської мови

З 22 по 26 січня 2018 року в Мусіївському НВК пройшов Тиждень зарубіжної літератури та російської мови для учнів 5 – 10 класів.

22 січня на загальношкільній лінійці відбулося відкриття Тижня.

«Юний друже! Зупинись і поміркуй, чи можеш ти жити без літератури? Чи буде повноцінним твоє життя без поезії, захоплюючих фантастичних і пригодницьких творів? Отож, візьми участь у проведенні Тижня світової літератури, девізом якого будуть поетичні рядки Е. Межелайтіса:

«Світ дивовижний вас вітає!

Всіх тих, хто вдумливо читає,

І тих, хто любить мандрувати

Та прагне більше пізнавати,

Долати знань високі мури

Вас кличе світ літератури!» – з такими словами звернулася до учнів Коломієць Лариса Іванівна, учитель зарубіжної літератури та російської мови. Потім до учнів вийшла Королева ЛІТЕРАТУРИ Кривульчак Олена (учениця 10 класу) зі своєю свитою. Вони розповіли про роль літератури в житті кожної людини і запросили продовжити разом з ними пізнання безмежного і неповторного світу літератури. Попереду – нові зустрічі, захоплення, відкриття.

«Запрошуємо у подорож. Приємних та незабутніх вам вражень від зустрічі з новими книгами та літературними героями!» – запросила в подорож Лариса Іванівна і ознайомила з планом заходів Тижня.

На лінійці була представлена виставка літератури «Крила книги – мої крила».

23 січня пройшов літературний конкурс «Найкращий читач – 2018» під девізом «Книга, що надала мені крила». На конкурсі відбулася зустріч з літературними героями у вигляді презентації, в бюро літературних знахідок учасники пізнавали загублені предмети героїв.

І місце зайняв і отримав грамоту «Найкращий читач – 2018» учень 7 класу Максімов Тимофій, ІІ місце – Харківський Нікіта учень 5 класу, ІІІ місце – Шавронський Нікіта учень 5 класу.

25 січня відбулася інтелектуальна гра знавців російської мови «Пришел. Увидел. Победил». У вигляді презентації були представлені завдання на кмітливість, логіку, артистичність. В конкурсі прийняли участь три збірних команди учнів 5-10 класів «Словарики», «Снеговики», «Алфавитики». В напруженій боротьбі перемогу виборола команда «Алфавитики», ІІ місце посіла команда «Словарики», а ІІІ місце – «Снеговики».

 

В ході Тижня пройшов конкурс ілюстрацій до казок зарубіжних письменників серед учнів 5-6 класів, конкурс малюнків до фразеологізмів, крилатих висловів «Ученье – свет, а неученье – тьма», вікторина «Знавці російської мови», «Ми – поліглоти».

З дитячих років книжка допомагає нам пізнати себе і зрозуміти світ, що нас оточує. Читаючи казки, веселі та сумні вірші, оповідання про сміливих людей, які боролись за щастя народу, про таємниці природи, про те, як живуть люди в далеких і близьких країнах, ми збагачуємося духовно.

Гіппократ стверджував, що «Життя коротке, а література вічна».

До нових зустрічей.

Інформацію підготувала учитель зарубіжної літератури

та російської мови Коломієць Лариса Іванівна

Переглядів: 514 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Наш фейсбук
Архів записів