Неділя, 19.05.2024, 07:16
Вітаю Вас Гість | RSS

Мусіївський ЗЗСО І-ІІІ ступенів

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2020 » Березень » 4 » Тиждень родинності «Від дитини до її родини»
08:42
Тиждень родинності «Від дитини до її родини»

Сім’я – одне з найважливіших соціальних надбань людства, цінність якого з давніх часів і до наших днів залишається незмінною. У сім’ї формується і розвивається особистість дитини, триває опанування нею соціальних ролей, що необхідні для безболісної адаптації в суспільстві.

         Співпраця закладу дошкільної освіти та сім’ї передбачає наявність у батьків відповідальності, а у вихователів – сімейної центрованості педагогічної діяльності, заснованої на розгляді дитини в контексті її родини. Основний шлях налагодження такої співпраці – організація освітньої взаємодії, результатом якої стане реалізація мети і принципів особистісно-орієнтованої освіти дошкільнят.

З 24 лютого по 28 лютого у закладі дошкільної освіти «Калинка» Мусіївського НВК пройшов Тиждень родинності. Метою проведення цього тижня було поліпшення педагогічної взаємодії педагогів з батьками вихованців, забезпечення єдиних вимог і наступності сімейного і суспільного виховання, активне залучення родин до участі у освітньому процесі закладу.

         Вихователями були заплановані та проведені з дітьми тематичні заняття: «Родина і родинні стосунки», «Я люблю свою родину», «Коли поруч найдорожчі люди», «Дружна сім’я – гарний і я!», «Традиції моєї родини», тренінги, етюди, практичні ситуації, заняття по зображувальній діяльності: «Моя рідна сім’я», «Ягідки калини для мами».

         В рамках Тижня сім’ї організовано і проведено ряд цікавих заходів, зокрема: Спортивне свято «Зима з весною зустрічається» (фізінструктор Тищенко О. О.)  

Родинне свято «Я і моя сім’я» (старша група вихователь Кулішова І. В.). Знайомство з культурою, звичаями і традиціями родини (обмін досвідом родинного виховання – «Родинне дерево»)

Родинне свято «З родини йде життя дитини» ( молодша група вихователь Муралова М. П.). Виготовлення оберегів родини «Родинний віночок»

Змістовною та результативною  в рамках тематичного тижня була організована робота спеціалістів закладу. Практичний психолог Хрипко В. О. провела тренінгове заняття для батьків «Діти – дзеркало батьків». Інструктор з фізкультури Тищенко О. О.. звернула увагу батьків на загартування та фізичний розвиток їх дітей, відповіла на питання, які  цікавили батьків. Заступник директора по дошкільному вихованню провела майстер-клас з батьками «Батьківська мудрість та любов».

         В закладі діє «Інформаційний вісник», де для батьків висвітлюються різні питання життєдіяльності закладу, поради, рекомендації, інформація про досягнення вихованців,. 

Під час Тижня родинності вихователі надавали консультації для батьків:«Як виростити щасливу дитину», «Яка родина, така й дитина».

Робота  педагогічного колективу, заходи, проведені  під час Тижня родинності сприяли  поширенню педагогічних знань серед широкого загалу  батьків. Завдяки зацікавленості батьків усіма справами дитини, її уміннями, переживаннями, вони зрозуміли, що треба більше проводити часу з дітьми, раціонально його організовувати, а саме: читати, співати, читати книги, грати у спільні ігри і це дасть змогу малюкам зростати духовно багатими та здоровими.

Підсумком тематичного Тижня було проведення розваги «Масляна зустрічає і млинцями пригощає»  разом з дітьми та батьками закладу.

 

Інформацію підготувала заступник директора

По дошкільному вихованню Т. І. Кривульчак 

 

Переглядів: 258 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наш фейсбук
Архів записів