Неділя, 19.05.2024, 07:54
Вітаю Вас Гість | RSS

Мусіївський ЗЗСО І-ІІІ ступенів

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Лютий » 21 » Тиждень математики, фізики, інформатики
08:55
Тиждень математики, фізики, інформатики

Із метою підвищення зацікавленості учнів до занять математикою, фізикою та інформатикою, розширення кругозору, поглиблення уявлення про використання відомостей із математики, фізики та інформатики у повсякденному житті, виховання самостійності мислення, волі, наполегливості в досягненні навчальної мети з 11 лютого по 15лютого 2019 р. в Мусіївському НВК було проведено тиждень математики, фізики та інформатики вчителями Вадченко Л.В., Мануйловою О.В., Осінцевою С.В. та Рубан Л.І. Для проведення тижня були задіяні учні 5-11 класів, які були учасниками різних видів змагань.

Розпочався тиждень із загальношкільної лінійки, на якій учнів ознайомили з планом проведення тижня в школі. В цей день учні ознайомилися з найвідомішими українськими математиками минулого, ознайомилися з цікавими фактами  про видатних математиків .

Серед учнів 5,7 класів було проведено змагання « Математика на сірниках», де учні з інтересом розгадували задачі.

Для учнів 6 класу було проведено «Турнір ерудованих математиків».

Учні мали можливість перевірити свої теоретичні знання, розв’язували логічні задачі і головоломки із сірниками, грали в ігри, відповідали на запитання вікторини.

Учні 8-9 класів активну участь прийняли в грі «Математичний експрес». Під час заходу учні вчилися краще працювати в команді, побачили наскільки цікавою може бути математика, а також, хоча й віртуально, відвідали декілька цікавих місць нашої держави. Вони проклали шлях від обласного центру нашої області міста Сєвєродонецька,  до м. Батурин, що на Поліссі, а далі м. Шацьк (на Волині), м. Хотин (на Буковині), Кам’янець-Подільський (на Поділлі), м. Умань (на Наддніпрянщині), Запоріжжя (на Приазов’ї).

Цікаво пройшов математичний конкурс для учнів старших класів «Математика в житті». Метою заходу було поглибити і розширити знання учнів з математики; розвивати пізнавальний інтерес, творчу активність, допитливість, логічне мислення; почуття колективізму, відповідальності, вміння працювати командою, виховувати потребу співпереживання і взаємодопомоги.

Для учнів 9-11 класів стало пізнавальним Ерудит-шоу «Її величність Фізика». Питання «хто розумніший – чоловіки чи жінки?» - здавна хвилювало людство. І хлопці та дівчата намагалися дати відповідь на це питання знаннями з фізики. В запеклій і веселій боротьбі цього разу виявилися переможцями найчарівніша половина людства – команда «ЛЕДІ»!

Кожен захід вирізнявся оригінальністю проведення, цікавим та актуальним змістом, інформаційною насиченістю, відповідав навчально-пізнавальним, розвиваючим та виховним цілям організації освітнього процесу в закладі.

Тиждень пройшов на належному рівні. Діти показали гарні знання, вміння та зацікавленість предметами, навички та творчі здібності. Сподіваємось, що шкільне життя дітей цього тижня було більш цікавим і запам'ятається надовго.

 

 

Переглядів: 323 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Наш фейсбук
Архів записів