Неділя, 19.05.2024, 11:23
Вітаю Вас Гість | RSS

Мусіївський ЗЗСО І-ІІІ ступенів

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Квітень » 21 » Польові збори
19:22
Польові збори

14 квітня 2016 року, з метою організованого завершення вивчення курсу «Захист Вітчизни» в загальноосвітніх навчальних закладах району у 2015-2016 навчальному році, пройшли підсумкові навчально-польові заняття для юнаків та дівчат 11-х класів. Команда Мусіївського НВК на місце призначення прибула вчасно, маючи гарний настрій та надію на перемогу. Розпочалася програма занять конкурсом «Стройова підготовка». Відділення «Патріоти» (учні 11-го класу нашого навчального закладу), на чолі з командиром Моісєєнко Юлією, на високому рівні продемонстрували вміння виконувати різноманітні елементи стройової підготовки в складі відділення, показали організованість та якість виконання впорядкованих наказів, маршу стройовим кроком із виконанням маршової патріотичної пісні.

На учнів чекали нелегкі випробування на чотирьох залікових точках. Перша точка «Призначення: тактико-технічна характеристика, збірка та розбірка АК-74». Під керівництвом підполковника Гордійчука Віталія Миколайовича – заступника начальника відділу прикордонної служби «Мілове» з персоналу, наші учні набули практичних навичок у збірці та розбірці АК-74.

Навчальна точка «Основи захисту від зброї масового ураження, надівання протигазу» вимагала від наших учнів знань про загальновійськовий захисний комплект (ЗЗК) — найбільш розповсюджений в радянській та українській армії комплект для індивідуального захисту шкіри тіла людини від бойових отруйних речовин та радіоактивного пилу. П’ятеро представників нашого відділення мали можливість позмагатися у спритності одягання комплекту ЗЗК, який складається із захисного плаща, захисних панчіх, захисних рукавиць, чохла для перенесення і зберігання, та протигазу.

На навчальній точці № 3 «Перша медична допомога при пораненнях, переломах, травмах» наші випускники надавали першу медичну допомогу на полі бою, транспортували поранених.

Невимушеною та цікавою була бесіда наших учнів з майором служби цивільного захисту Іванюком Іваном Юрійовичем, який поділився інформацією про призначення пожежно-рятувальної техніки, аварійно-рятувального обладнання та спеціального одягу і з яким вони зустрілися на навчальній точці № 4.

Всі етапи підсумкових навчально-польових занять пройдені і настав час оголошення результатів. Вихованці відділення «Патріоти» з нетерпінням чекали цієї миті, адже вони приклали всі свої зусилля, показали неабиякі знання та вміння з предмету «Захист Вітчизни», який вивчали протягом двох навчальних років. І недаремно! Суддівська команда високо оцінила роботу нашого відділення. У конкурсі «Стройова підготовка» відділення «Патріоти» Мусіївського НВК зайняли ІІ місце серед загальноосвітніх навчальних закладів Міловського району. Командира відділення Моісєєнко Юлію визнано однією із трьох кращих командирів. Кращою у збірці та розбірці АК-74 визнано Протоковило Марію.

Підсумкові навчально-польові заняття були не останнім іспитом для випускників нашого навчального закладу. Попереду в учнів 11-го класу державна підсумкова атестація, зовнішнє незалежне оцінювання, вступ до вищих навчальних закладів, вибір життєвої дороги після закінчення школи. Тож хочеться від щирого серця побажати їм терпіння, успіхів, особистих перемог, реалізації задумів і творчих планів!

Переглядів: 299 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.6/5
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наш фейсбук
Архів записів