Субота, 18.05.2024, 22:25
Вітаю Вас Гість | RSS

Мусіївський ЗЗСО І-ІІІ ступенів

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 118
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Листопад » 14 » Наша мова – диво калинове
20:33
Наша мова – диво калинове

Усе далі й далі час віддаляє нас від того дня, коли вперше Нестор (у народі його назвали Літописцем) почав писати літопис. Але зацікавленість до тих подій не згасає й досі. Тому щороку по всій Україні проходять заходи до Дня української писемності та мови, який святкується 9 листопада в День народження великої людини – Нестора Літописця.

У Мусіївському НВК теж вшанували пам’ять цього славетного чоловіка. Учитель української мови та літератури Курка Ірина Іванівна провела інтегровану інтелектуальну гру «Мовний розмай» серед учнів 5 – 7 класів.

На початку виховного заходу демонструвалося відео про Нестора Літописця. Усі присутні на святі дізналися багато цікавого про історію Державного свята та Нестора Літописця, початок слов'янської писемності та про її творців — святих Кирила й Мефодія, перші друковані книги українською мовою, довгий і складний шлях розвитку української мови, її мелодійність та місце рідної мови серед мов світу.

Завжди в Україні були патріоти рідної землі, які не шкодували ні сил, ні власних коштів для підтримки українського слова. Одним із таких меценатів був Петро Дмитрович Яцик. Про його внесок у розвиток української мови присутні теж дізналися на святі.

Після перегляду відеофільму розпочався «Мовний розмай». Змагалися дві збірні команди НВК «Калинка» й «Віночок».

Гра була напруженою з цікавими конкурсами: інтелектуальна розминка «Лінгвістична вікторина», ребуси «Життя і творчість Т. Шевченка, «Лінгвоматематика», «Ти – редактор», «Історична довідка», конкурс для вболівальників «Прямо чи влучно». У чесній боротьбі перемогла команда «Калинка».

Оцінювало змагання вельмишановне журі в складі заступника директора з НМР Мануйлової Олени Василівни та вчителя російської мови та зарубіжної літератури Коломієць Лариси Іванівни.

Закінчився захід врученням грамот командам.

На святі панувала весела, доброзичлива атмосфера.

Переглядів: 380 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Наш фейсбук
Архів записів